Insulele Canare - Paradisul colonial din nordul Africii

Deși sunt mai aproape de Africa decât de Europa, Insulele Canare reprezintă cel mai sudic punct al Uniunii Europene. Cele 13 insule se află la o distanță de doar 100 km față de coasta Marocului. Arhipelagul este, însă, o regiune autonomă a Spaniei. Sunt, însă, 1300 km distanță până la Peninsula Iberică.

 

Poziționarea insulelor într-o zonă cu climat subtropical a făcut din Canare un paradis exotic preferat de aproape 12 milioane de turiști în fiecare an. După doar 5 ore de zbor poți ajunge din inima rece a Europei, într-un univers tropical, unde temperaturile sunt plăcute tot timpul anului. Primele în topul preferințelor sunt Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria și Lanzarote. Sunt de fapt și cele mai mari dintre Insulele Canare.

 

 
Tenerife - Insula primăverii eterne

 

Tenerife și-a căpătat porecla ca urmare a climatului deosebit. Insula se află pe aceeași latitudine ca deșertul Sahara. Pe întreg parcursul anului temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 29 grade Celsius. Cu toate acestea Tenerife a fost formată în totalitate prin erupțiile vulcanului Teide, care are o altitudine de peste 3700 metri. Asta înseamnă că în timpul iernii te poți bucura pe plajă de soarele cald, iar câțiva kilometri mai încolo poți găsi ninsoare.

 

Relieful unic a dat naștere și unor obiective turistice deosebite. Un astfel de exemplu este Playa el Bollullo. Plaja din nord-vestul insulei este acoperită în totalitate de nisip negru. El Bollullo este impresionantă prin valurile mari și peisajul care-ți taie respirația.

 

Tot în Tenerife puteți găsi cel mai mare delfinariu din Europa. Delfinariul poate fi găsit în interiorul grădinii zoologice Loro Parque. Totodată, pe insulă puteți vizita orașul colonial San Cristobal de la Laguna. Fosta capitală din Tenerife face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și adăpostește lăcașuri de cult și vile impresionante, construite în secolele XVII și XVIII.

 

 
Fuerteventura - Insula caprelor

 

Coloniștii spaniolii au găsit acolo atât de multe capre, încât au botezat-o „insula caprelor”. Și în prezent cele peste 400.000 animale constituie principala sursă de venit pentru fermierii de pe insulă. Cu toate acestea, Fuerteventura este departe de a fi agrară. De fapt insula este un paradis turistic. Acolo pot fi găsite cele mai frumoase plaje din arhipelag. Apele oferă și condițiile ideale pentru surfing, windsurfing și waterskiing.

 

Dacă ajungeți în Fuerteventura trebuie să vizitați Orașul Vechi Bentacuria. Fondat în secolul XV, orașul este fosta capitală a insulei. Bentacuria este impresionant prin moștenirea arhitecturală și religioasă impresionantă, lăsată în urmă de coloniști. Un exemplu este și catedrala în stil baroc, Santa Maria de Bentacuria. Iar dacă vreți să vedeți cum trăiau primii locuitori ai insulei, puteți vizita muzeul arheologic.

 

 

Gran Canaria - micul continent din Insulele Canare

 

Gran Canaria are o formă circulară, cu diametrul de aproximativ 50 km. Aproape jumătate din suprafată este declarată Rezervație a Biosferei UNESCO. Dacă ajungi acolo ai ocazia să privești frumusețea uimatoare a reliefului, cu stânci dramatice, plaje superbe și cu vârful Pico de las Nieves (Vârful Zăpezilor), care tronează în mijloc.

 

Atracția turistică principală este, însă, capitala insulei, Las Palmas de Gran Canaria. Al nouălea oraș ca mărime din Spania și cel mai mare din Insulele Canare, Las Palmas a fost fondat în 1478. Influențele colonialiste și ale populației aborigene sunt vizibile peste tot. Atracția principală este catedrala din secolul XVI, construită în stil neoclasic și gotic.

 

 
Lanzarote - Insula de foc

 

Cunoscută drept Isla del Fuego, Lanzarote s-a format la fel ca Tenerife, aproape în totalitate prin sedimentarea rocii vulcanice. Asta a dat naștere unui relief selenar, aproape fără vegetație. În solul sterp, care acoperă toată insula pot fi zărite creațiile unice ale artistului vizionar César Manrique. Este responsabil pentru proiectarea mai multor locații de pe insulă, care sunt în sine atracții turistice.

 

Punctul focal al turismului din Lanzarote este Puerto del Carmen. Centrul turistic a fost la orgine un sat pescăresc. În prezent este o destinație de vacanță plină de viață.  Cu peste 6 km de plajă, Puerto del Carmen își atrage clienții cu oferta diversă de hoteluri și restaurante, care respectă direcția ecologică de dezvoltare a insulei.

 

 

Deocamdată atât din Insulele Canare. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta