De ce să-ți faci anul acesta vacanța la mare... în România

Litoralul românesc face o revenire semnificativă

 

Litoralul românesc n-a murit. Ba mai mult își revine și începe să readucă în topul preferințelor românilor vacanța la mare. Cu hoteluri noi și prețuri decente, cu discoteci și cluburi la modă, cu excursii opționale și restaurante care oferă preparate delicioase, litoralul românesc este readus în actualitate pas cu pas.

 

A trecut mult de când plajele românești atrăgeau în fiecare an sute de mii de români dornici de distracție și relaxare. Hotelierii din Grecia sau Bulgaria au detronat litoralul românesc și au atras ani la rândul din ce în ce mai mulți turiști români. Cu toate acestea, stațiunile de pe plajele autohtone au început să-și revină și să se adapteze unor consumatori care pun accentul mai mult pe calitate.

 

 

15 plaje cu calificativul excelent

 

15 plaje de pe litoralul românesc au primit anul acesta calificativul ”excelent”, dat de către Ministerul Sănătății.  Evaluarea are la bază curățenia, siguranța și calitatea apei de îmbăiere. Toate aceste variabile sunt luate în calcul pe o perioadă de 4 ani. Avem chiar și 2 plaje care au primi distincția internațională blue flag. Una dintre ele este Vega Vintage Beach, iar cealaltă este Marina Regia Beach, ambele din Mamaia.

 

Litoralul românesc mai are, însă, și plaje sălbatice. Un altfel de loc poate fi găsit la 20 km distanță de Constanța, la marginea localității Tuzla. Plaja de acolo impresionează prin nisipul fin și culoarea apei. Cu toate acestea, cei care ajung acolo, o apreciază pentru liniștea oferită și peisajul deosebit.

 

 

Un nou concept de hoteluri

 

Un nou concept de hoteluri a început să-și facă loc în ultimii ani pe litoralul românesc. După modelul din Antalya, pe plajele autohtone s-au dezvoltat unități de cazare tip resort. Acolo poți găsi într-un singur loc toate serviciile de care ai nevoie în vacanța la mare.

 

Un astfel de exemplu este Blaxy Premium Resort & Spa din Olimp. Hotelul deschis în 2015 se întinde pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați. Complexul cuprinde 3 clădiri cu 540 de apartamente de tip condo. Turiștii pot găsi acolo cluburi de distracție și animație pentru copii și adulți. Hotelul dispune de 4 piscine și o plajă privată de 10.000 metri pătrați, cu beach bar. DIn 2018 va fi disponibil și centrul SPA.

 

Litoralul nu duce lipsă de obiective turistice

 

Sunt o sumedenie de obiective turistice pe care le poți vizita dacă îți faci vacanța la mare. Delfinariul, Muzeul Marinei sau Acvariul sunt câteva atracții turistice care te pot ține ocupat în vacanță. Lista nu ar fi completă dacă nu am include Planetariul, Portul turistic Tomis sau Farul Genovez.

 

Cu toate acestea unul dintre simbolurile litoralului românesc rămâne Cazinoul din Constanța. Clădirea datează din 1911 și a constituit de-a lungul timpului subiectul pictorilor și fotografilor de renume internațional. În prezent cazinoul de pe faleza bulevardului Regina Elisabeta este închis pentru reabilitare.

 

 

Cherhanalele oferă preparate delicioase

 

Vacanța la mare presupune mai mult decât hamsi sau o shaorma mâncată noaptea la ieșire din club. O alternativă la restaurantele scumpe sunt cherhanalele care se dezvoltă de-a lungul litoralului, la marginea marilor stațiuni. În astfel de localuri puteți găsi preparate gustoase din pește proaspăt, la prețuri decente.

 

Un exemplu este Pescăria lui Matei, din apropiere de Constanța. Afacerea este condusă din tată-n fiu. Preparatele au la bază pește proaspăt, prins în fiecare dimineață. Proprietarii refuză să cumpere pește din supermarket și preferă să gătească atât cât reușesc să prindă. Pentru o porție de pește la grătar veți plăti între 20 și 40 lei.

 

Capitala distracției din România

 

Nu în ultimul rând, toată lumea știe că vara, distracția se mută la mare. Costinești a fost și rămâne capitala distracției din România. Ștațiunea este populară în rândul tinerilor prin multe elemente. Dintre ele, cel mai celebru este Mega Discoteca Tineretului. Cei mai în vogă muzicieni din România și nu numai pot fi ascultați vară de vară în celebra discoteca în aer liber din Costinești.

 

Din urmă vine puternic și Club Fratelli din Mamaia. Discoteca a fost deschisă în 2010 și face parte dintr-un lanț de localuri exclusiviste, care își are originile în București. Acolo te poți distra la petreceri selecte, cu DJ de renume internațional și trupe celebre.

 

 

Deocamdată atât despre litoralul românesc. Dacă vreți să aflați mai multe, puteți vedea aici ofertele Filadelfia Turism. Nu uitați: la noi puteți plăti concediul la mare în România și cu tichetele de vacanță!

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii.

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta