În sezonul de iarnă nu trebuie să ratezi o vacanță la schi în Ischgl !

Ischgl - visul unei nopți de iarnă

 

Nu poți vorbi despre Alpi, fără a face referire și la Ischgl. Asta deoarece stațiunea din vestul Austriei este considerată Mecca schiorilor și a snowboard-erilor. Și pe bună dreptate! Peste 500 hectare, cu peste 200 kilometri de pârtie și peste 1000 tunuri de zăpadă sunt câteva cifre care rezumă ceea ce Ischgl are de oferit. Acolo veți găsi o pârtie de schi cu o lungime de 11 kilometri și o pârtie de săniuș de 7kilometri lungime.

 

Dincolo de cadrul natural de vis și dotările impresionante, o vacanță la schi în Ischgl vă va aduce în mijlocul celor mai tari evenimente ale iernii. Fie că vorbim de petreceri, concerte sau diverse competiții, stațiunea din Tirol le are pe toate. Așa se face că zeci de mii de turiști trec în fiecare iarnă pe acolo.

 

 

O vacanță la Schi în Ischgl presupune servicii impecabile

 

Stațiunea Ischgl este situată la o altitudine de aproximativ 1300 metri, însă, pârtiile se întind la peste 2800 metri. Tot până acolo ajung și cele 45 telecabine, telescaune și teleschiuri, care pot transporta aproximativ 90.000 persoane pe oră.

 

O vacanță la schi în Ischgl îți oferă acces la peste 230 kilometri de pârtie. Există 38 kilometri de pârtii albastre (dificultate scăzută), 127 kilometri de pârtii roșii (dificultate medie), 45 kilometri de pârtii negre (dificultate ridicată). Dacă temperatura crește, cele 1.100 tunuri de zăpadă vor asigura condițiile perfecte de schiat din noiembrie, până în mai.

 

Costul unui ski pass pentru un adult pornește, în timpul sezonului de vârf, de la aproximativ 26 euro pentru o jumătate de zi sau de la 48 euro pentru o zi. Se acordă reduceri pentru minori, vârstnici, persoane cu dizabilități și grupuri de peste 20 de persoane.

 

 
Evenimente cu renume internațional

 

Ischgl este renumită pentru cele mai reușite petreceri après-ski. De fapt acolo a și fost inventat acest concept, iar mica localitate tiroleză se menține și astăzi la înălțime. Cel mai celebru este evenimentul de deschidere și închidere a sezonului de schi. Top of the Mountain a adus pe scena de la 2400 metri unii dintre cei mai celebri artiști, precum Elton John, Bob Dylan, Tina Turner, Bon Jovi, Deep Purple și alții. Anul trecut deschiderea au făcut-o cei de la The Beach Boys, concert care a atras 24.000 spectatori.

 

Dacă vorbim de evenimente, Ischgl este o destinație atractivă tot timpul anului. Atât iarna, când se organizează petreceri în aer liber, competiții de schi și snowboard, cât și vara când au loc concursuri de mountain bike sau expoziții culinare.  Cu alte cuvinte, la Ischgl se găsesc de toate pentru toți.

 

 
Ischgl - o ”fortăreață culinară”

 

Ischg este cunoscută de mai bine de 4 decenii drept Mecca schiorilor și capitala distracției din Alpi. Recent, satul care numără doar 1600 suflete a căpătat și reputația de ”fortăreață culinară”. Acolo puteți degusta preparatele gătite de bucătari celebri, precum Marc Veyrat, Laurent Smallegange sau Martin Sieberer.

 

În Ischgl puteți regăsi renumitul Restaurant de sushi și brasserie Lucy Wang. Comparativ cu celelalte localuri, decorate cu stele Michelin, la Lucy Wang puteți gusta preparate delicioase din bucătăria niponă și fraceză. Pentru un platou de sushi veți plăti între 8 și 30 euro, iar pentru un fel principal între 25 și 40 euro.

 

 
Cazare și transport

 

O vacanță la schi în Ischgl poate fi personalizată în funcție de preferințele și bugetul fiecăruia. Dacă vorbim de cazare, stațiunea pune la dispoziția turiștilor toată gama de facilități: de la hoteluri de 5 stele, până la apartamente în cadrul cabanelor. De exemplu, pentru o cameră dublă, în plin sezon (ianuarie), la un hotel de 5 stele veți plăti peste 1600 euro de persoană, pentru 6 nopți. În schimb, la un hotel de 3 stele, cu demipensiune, costul este de aproximativ 300 euro de persoană, pentru 7 nopți.

 

Și transportul variază. Dacă mergeți cu unul dintre autocarele de ultimă generație ale Tabita Tour (companie parteneră a Filadelfia Turism), plătiți aproximativ 90 euro de persoană, dus-întors. Dacă, însă, preferați un zobr cu avionul de la aeroportul din Cluj-Napoca, până la München (la 2-3 ore distanță de Ischgl) prețurile pornesc de la 130 euro de persoană, dus-întors.

 

 

Un ultim sfat: dacă ajungeți la Ischgl, nu ratați o vizită la Silvretta Centre. Acolo veți găsi un centru SPA, cu piscină interioară, salon de masaj și saună, pistă de bowling și mese de biliard, un restaurant, dar și un internet café. Deocamdată atât din Austria. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta