Ce să faci în Republica Dominicană - top 5 activități

Ieși din tiparele turistice

 

Republica Dominicană este unul dintre paradisurile exotice care te dau pe spate. Totul pare perfect atunci când ajungi pe insula scăldată de Marea Caraibelor. Ai putea sta liniștit la soare pe una dintre plajele imaculate din Punta Cana timp de o săptămână și tot ți s-ar părea că nu ai stat destul.

 

Cu toate acestea, ar fi păcat să-ți petreci concediul doar în interiorul complexului turistic. Micul stat central-american are o istorie bogată, de peste 500 ani, care oferă turiștilor numeroase obiective de vizitat. Totodată, cultura cu puternice influențe spaniole este transpusă într-o sumedenie de elemente care-ți încântă simțurile.

 

 
Pláya Bavaro - o bucată din rai

 

Doar în stațiunea Punta Cana, veți găsi peste 60 kilometri de plaje. De această dată, însă, vă recomandăm să optați pentru o plajă dintr-o zonă intens frecventată de turiști. Evident că plajele virgine au un farmec aparte, dar atunci când veți ajunge pe Pláya Bavaro veți avea senzația că ați ajuns în paradis.

 

Bavaro Beach este situată în estul Republicii Dominicane, în stațiunea Punta Cana. Plaja este înconjurată de cele mai căutate hoteluri în rândul turiștilor (unele cu regim ”adults only”).  Bavaro este de fapt un centru turistic, cu teren de golf, mall-uri, discoteci și restaurante îmbietoare.

 

Plaja este impecabilă. Nisipul fin, cu nuanțe bej este umbrit de palmierii înalți, printre care au fost amplasate șezlonguri și baldachine. Apa limpede atinge în august temperaturi de peste 30 grade Celsius. În apropierea țărmului veți găsi și un recif de corali, fiind o locație ideală pentru snorkeling. Cu toate că în timpul zilei devine aglomerată, Pláya Bavaro merită vizitată.

 

 
Santo Domingo - o pagină de istorie

 

Ca orice paradis exotic, Republica Dominicană îți pune la dispoziție o sumedenie de excursii opționale: de la scufundări, înot cu delfinii sau windsurfing, până la golf, pescuit sau tenis de câmp. La fel de multe sunt și obiectivele turistice de vizitat. Oricât de atrăgătoare vi s-ar părea Saona sau Insula Delfinilor, noi vă recomandăm să vizitați, înainte de toate, Santo Domingo.

 

Capitala republicii a fost construită de fratele exploratorului Cristofor Columb în 1946. Este cea mai veche așezare locuită în continuu din Lumea Nouă a lui Columb.  De fapt centrul istoric al orașului a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acolo, pe străduțele cu piatră cubică veți găsi Catedrala Santa Maria la Menor, prima catedrală din America și multe alte clădiri impresionante.

 

 
Un, dos, tres y cuatroconstruită 

 

Două lucruri sunt importante, atunci când vizitați o țară străină: să explorați și să socializați.  Sunt cele mai bune modalități prin care puteți cunoaște cu adevărat cultura locală. Unul dintre elementele culturale distinctive ale Republicii Dominicane este bachata. Dansul de societate este originar din mica insulă caraibeană.

 

Aproape toate stațiunile și hotelurile au echipe de animatori, care vă oferă lecții de bachata, merengue sau salsa pe plajă sau la marginea bazinelor de înot. Sunt o modalitate extraordinară de distracție și de a cunoaște oameni noi. De obicei lecțiile sunt din partea casei.

 

 
Mamajuana - ”viagra” din Republica Dominicană

 

Când te afli într-o destinație exotică, în care vara temperaturile pot atinge 40 grade Celsius este important să te hidratezi. Dacă s-a lăsat seara, vei dori să înlocuiești apa și băuturile răcoritoare cu ceva mai tare. În acest caz, trebuie să știi că ”băutura casei” în Republica Dominicană este mamajuana. Este de fapt un amestec de rom, vin și miere, la care se adaugă diverse mirodenii și scoarță de copac.

 

Cea mai populară proprietate a mamajuana este cea de afrodisiac. Cu toate acestea, localnicii o folosesc și pentru proprietățile curative. Mamajuana este considerată a fi un remediu pentru răceală, care ajută la digestie, circulație și reprezintă un bun tonic pentru rinichi și ficat. Prețul unei sticle variază între 8 și 20 dolari, în funcție de unde o cumperi.

 

 
Cumpără un suvenir tradițional

 

Dacă nu cumva ai plecat cu toată familia în vacanță, atunci cu siguranță vei vrea să le aduci celor de acasă o amintire. Dacă te afli în Republica Dominicană atunci te sfătuim să eviți să cumperi o vedere sau un magnet de frigider. Nu de alta, dar ar fi păcat să nu profiți de pe urma varietății de suveniruri taino.

 

Taino este denumirea pe care o aveau primii locuitori ai insulei, un trib originar din America de Sud. Obiectele de artă tradițională taino includ sculpturi de lemn, tablouri, ceramică, cutii ornamentale, dar și cacao, vanilie, cafea sau sticle cu mamajuana. Când vei ajunge într-un magazin de suveniruri, nu uta: în Republica Dominicană totul se negociază!

 

 

Un ultim sfat: cumpără-ți, înainte de sejurul în Dominicană, un adaptor pentru prizele pe sistem american. Vei găsi și pe insulă, dar acolo costă 120 dolari. Dacă vrei să afli mai multe despre Republica Dominicană sau să vezi care sunt ofertele noastre, o poți face aici.

 

Lasa un comentariu

Solicita oferta