Zanzibar - o destinație accesibilă de vacanță

Zanzibar este cunoscută drept una dintre destinațiile exotice de vacanță mai accesibile ca preț. Unii o consideră chiar o alternativă a Turciei. Asta deoarece calitatea serviciilor de turism este la fel de ridicată ca în stațiunile din Antalya sau Kușadasî.

 

Ne-am propus să vă prezentăm această destinație precum și motivele pentru care poate fi o alegere bună pentru o vacanță memorabilă, într-o destinație exotică.

 

Location, location, location

 

Bineînțeles că este important nu doar să pleci în vacanță, ci contează destinația pe care o alegi. Zanzibar este o regiune autonomă a statului african Tanzania. Arhipelagul este situat pe coasta de est a Africii, la sud de ecuator.

 

Temperaturile sunt optime tot timpul anului, cu medii cuprinse între 28 și 32 de grade celsius în timpul zilei. Cu toate acestea, există 2 sezoane ploioase, între Martie și Mai, respectiv Noiembrie și Decembrie.

 

Per ansamblu, însă, climatul este ideal pentru a te bucura de o vacanță în Zanzibar indiferent de anotimp.

 

Zanzibar este renumită pentru plajele cu nisip alb

 

Arhipelagul este format din două insule principale: Unguja și Pemba. De-a lungul litoralului vei descoperi multe plaje idilice, mărginite de palmieri și apele turcoaz, parcă scoase dintr-o revistă de călătorii.

 

Bwejuu Beach, de exemplu, are o lungime de 10 kilometri și este situată în apropiere de Stone Town. Te vei putea bucura astfel de intimitate, dacă asta dorești, dar și de apele calde, în care vei putea înota nestingherită.

 

Nungwi Beach este cunoscută pentru viața de noapte, fiind o plajă mai animată pe întreg parcursul zilei. Recifele de corali sunt ideale pentru snorkeling sau scufundări, iar faptul că este situată pe coasta de vest a insulei, înseamnă că vă veți bucura de un apus fără egal.

 

Pongwe Beach este mărginită de o vegetație densă și înțesată cu palmieri. Este căutată de către cei care iubesc înotul, datorită apelor calme, protejate de reciful din apropierea țărmului.

 

Destinația ideală pentru scufundări

 

Nu doar peisajul terestru este apreciat în Zanzibar, ci și cel subacvatic. Iubitorii de scufundări se bucură de apele calde, lipsite de curenți puternici și cu o vizibilitate bună aproape tot timpul. Sunt condițiile ideale pentru începători, dar și pentru cei care vor să experimenteze pentru prima dată bucuriile acestei activități.

 

Fauna subacvatică este bogată în pești colorați, delfini, țestoase, iar uneori pot fi văzuți chiar și rechinii-balenă.

 

Ce trebuie să știi înainte să pleci într-o vacanță în Zanzibar

 

  • Majoritatea locuitorilor arhipelagului sunt musulmani. Asta înseamnă, că în afara zonelor turistice va trebui să manifestați respect și să nu consumați alcool în public sau să purtați ținute indecente.
  • În Zanzibar vei găsi unele dintre cele mai luxoase stațiuni turistice, aflate în contrast cu stilul de viață modest al localnicilor. Serviciile hotelierilor sunt de cea mai bună calitate, comparabile cu litoralul turcesc.
  • Fiți receptivi la noile experiențe. Zanzibar este renumită pentru gastronomia bogată în condimente, cu multiple influențe asiatice, orientale și europene. Iar iubitorii de bere vor avea parte de surprize plăcute!

 

Dacă sunteți în căutarea unei oferte de vacanță în Zanzibar puteți folosi site-ul nostru pentru a vedea toate tarifele dipsonibile. De asemenea puteți solicita ajutorul unui consultant de vacanță, accesând fomularul ”Solicită oferta”.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta