Vietnam – exotism, plantații terasate de orez, tradiții și culori (a doua parte)

Ți-am promis că, în partea a doua a articolului, vom vorbi despre alte locuri frumoase din Vietnam, care merită vizitate. Locuri precum: orașul Hue – fosta capitală a Vietnamului; My Son – ruinele străvechi hinduse; Phu Quoc – paradisul tropical al Vietnamului; Tunelurile Cu Chi – săpate în timpul dominației franceze; Nha Trang – cel mai popular oraș din Vietnam, precum și 10 lucruri mai puțin cunoscute despre această țară. Și ne ținem de cuvânt!

 
Hue
 
Înainte de al Doilea Război Mondial, Hue a fost capitala Vietnamului. Este un oraș antic, aglomerat cu o istorie lungă și de mare valoare. Este inclus din 1993 în patrimoniul UNESCO și adăpostește fostul Oraș Interzis sau Citadelle, în care locuiau regele, regina, alături de sute de concubine și eunuci și care a fost inspirat ca și structură, de faimosul Oraș Interzis din China. A fost distrus aproape complet de către americani, însă se lucrează intens la reconstruirea lui.
 
 
My Son
 
Templul My Son este una dintre cele mai frumoase construcții antice. Compus inițial din 70 de temple, el a fost ridicat în secolul al IV-lea și era un important centru spiritual, politic și cultural, pentru cultura Champa. Această civilizație a controlat zona până în secolul al XII-lea. Complexul de temple a fost construit în această zonă în onoarea zeilor acestei civilizații și pentru îngroparea împăraților săi. My Son este unul dintre cele mai bine păstrate din zonă, el fiind construit în întregime din caramidă – fără a se folosi mortar – pereții fiindu-i împodobiți cu sculpturi, înfățișând zei, preoți, animale, scene de luptă și rugăciune.
 
 
Tunelurile Cu Chi
 
Aceste tuneluri au fost săpate cu unelte rudimentare și cu mâinile goale, în timpul ocupației franceze din anii ’40, dezvoltându-se ulterior în timpul războiului din Vietnam. Aceste tuneluri, au oferit adăpost soldaților și au fost folosite pentru aparare. În timpul bombardamentelor asupra orașului, oamenii au locuit în aceste tuneluri. Aici dormeau, mâncau, puneau la cale atacuri, își tămăduiau bolile și se ocupau de educația copiilor.
Dacă ajungi aici, poți vizita pasajele și adăposturile subterane dar și capcanele confecționate de Vietcong, sau poți trage cu tot felul de arme în poligonul din incintă.
 
 
Phu Quoc
 
Este cea mai mare insulă din Vietnam, situată în fața coastei Cambodgiei. Insula are păduri tropicale virgine, recifuri de corali nedeteriorate, plaje minunate, atmosferă relaxantă, oameni primitori. Este plină de posibilități de divertisment și aventură, fiind, pentru iubitorii de scuba diving și snorkeling, locația perfectă. Phu Quoc este renumită pentru producerea celui mai bun sos de pește fermentat din lume. Tot pe această insulă se poate vizita celebra fermă de perle.
 
 
Nha Trang
 
Este o stațiune balneară, fiind și cel mai popular oraș din Vietnam. Este situat de-a lungul celor mai frumoase două golfuri din țară. Aproape de Nha Trang se află câteva dintre cele mai frumoase plaje ale Vietnamului, mărginite de palmieri, cu nisip curat, apă limpede și temperaturi blânde. Este, de asemena, centrul principal de scufundări din Vietnam. O atracție aparte o reprezintă micul port pescăresc, înțesat de bărcile localnicilor, construite în stil autohton.
 
 
Vietnamul este extrem de frumos și inedit. Locurile despre care ți-am povestit în aceste articole (vezi și prima parte) sunt doar câteva din ceea ce oferă această țară. Întregul Vietnam, merită vizitat. Vei găsi aici locuri, despre care poate, nu știai că există și care, credem noi, te vor surprinde în cel mai plăcut mod.
 
10 lucruri, mai puțin cunoscute despre Vietnam:
 
1. Este al doilea exportator de cafea din lume, după Brazilia și al doilea exportator de orez din lume după Thailanda.
2. Este principalul producător de nuci caju de pe glob.
3. Aici se află, cea mai mare peșteră din lume – Son Doong. Aceasta atinge până la 65 de metri înalțime, iar stalactitele și stalagmitele din interiorul ei, îți taie respirația.
4. Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Vietnam, este Ha Long Bay. Legenda spune că aici, este locul în care, au coborât din ceruri dragonii. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din întreaga Asie.
5. Principalul mijloc de transport, este motoscuterul. Au peste 40 de milioane de scutere, iar traficul este unul foarte haotic.
6. Bucătăria locală, îmbină toate cele 5 gusturi: iute, acru, amar, sărat și dulce.
7. Una dintre mâncărurile tradiționale se numește Tiet Canh și este făcută din sânge proaspăt de animal.
8. În Vietnam, au existat două zone faimoase, în care vietnamezii au săpat tuneluri, pentru a scăpa de bombardamentul americanilor: Cu Chi și Vinh Moc. Între decembrie 1967 și ianuarie 1973, localnicii au locuit în tuneluri, îndurând în medie, 500 de rachete și bombe pe zi.
9. Fluviul Mekong, care ocupă locul 12 în lume ca lungime, trece prin Vietnam. Acesta mai trece și prin China, Myanmar, Laos, Thailanda, Cambodgia, iar în Vietnam formează o deltă, de mărimea Olandei.
10. Áo Dài, este portul tradițional al vietnamezilor. Acesta este compus dintr-o tunică de mătase, colorată, purtată peste pantaloni. Bineînțeles, faimoasa pălărie conică, nu lipsește din acest port specific.
 
 
Dacă vrei să explorezi această destinație inedită, care este Vietnamul, nu ezita să ne contactezi. Îți stăm cu drag la dispoziție și vom face tot posibilul ca vacanța ta aici, să fie una cu amintiri frumoase, de neuitat!
 
Pe curând, dragi iubitori de călătorii!
 

Lasa un comentariu

Solicita oferta