Vietnam – exotism, plantații terasate de orez, tradiții și culori (prima parte)

 

Așa putem descrie Vietnamul, țară situată în sud-estul Asiei. O inedită destinație de vacanță, care te va uimi cu frumusețile ei. Deși, este o țară cu o istorie zbuciumată, acest colț de planetă, înseamnă mult mai mult decât rădăcini coloniale și influențe ale unui război petrecut cu decenii în urmă. Peisaje marine carstice, mii de insule calcaroase, o mulțime de peșteri care ascund povești misterioase, sate pline de viață, linii de coastă impecabile sau plaje de vis.Toate acestea fac din Vietnam, o adevărată destinație de vacanță.
 
În acest articol, îți prezentăm o parte dintre aceste locuri mununate, despre care poate, nu știai că există…
 
Sapa
 
Este o așezare muntoasă, situată la poalele Muntilor Hoang Lien Son, în nordul îndepărtat al Vietnamului, în apropierea graniței cu China. Este o regiune extrem de frumoasă și de verde, înconjurată de piscuri muntoase și câmpuri terasate de orez. Diversitatea etnică și culturală este dată de numeroasele comunități locale precum cele ale minorităților: H‘mong, Dao, Tay, Giay, Muong, Thai, Hoa și Xa Pho.
 
 
Hoi An
 
Situat pe coasta Mării Chinei de Sud, Hoi An, a fost un port internațional încă din secolul al 16-lea. Pe aici se făcea comerțul cu mirodenii din Asia de sud-est. Este un mic paradis turistic, iar atmosfera artistică și localnicii prietenoși, crează o ambianță atrăgătoare. Inima orașului este Centrul Vechi, care a fost declarat în 1999, monument UNESCO. Acesta este plin de magazine în stil chinezesc, arhitectură tradițională și numeroase ateliere mesteșugărești, în special de ceramică și țesături, păstrătoare ale vechilor traditii. Este denumit uneori “Veneția Vietnamului”, datorită canalelor înguste care taie orașul.
 
 
Ha Long Bay
 
Este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Vietnam. Legenda spune că, în vremurile de demult, regele Vietnamului, a cerut ajutorul zeilor pentru a câștiga o bătălie cu o armată invadatoare chineză. Zeii, văzând suferința oamenilor, au trimis o familie de dragoni, care au lăsat în urmă munți de jad și de pietre prețioase. Locul în care, se spune că dragonii au coborât din ceruri, se numește Ha Long și este unul dintre cele mai frumoase din întreaga Asie.
 
 
Ho Chi Minh (Saigon)
 
Este o metropolă prosperă, fiind cel mai aglomerat oraș al țării, unde până și banala traversare a strazii, devine o aventură. Orașul este un amestec de diferite culturi, trăsături istorice și influențe occidentale. Combinația dintre arhitectura, cultura și viața de stradă, pur si simplu, fascinează. Dacă ajungi în acest oraș, nu rata să explorezi cultura cafelei vietnameze.
 
 
Delta Mekong
 
Fluviul Mekong ocupă locul 12 în lume ca lungime și formează în Vietnam o deltă, de mărimea Olandei. Acesta este un loc feeric, cu piețe plutitoare, câmpuri verzi de orez, sanctuare de păsări, sate fascinante. Este una dintre cele mai fertile regiuni din Vietnam. Trebuie să guști din alimentele locale, cele mai bune fiind, după spusele localnicilor, peștele la tigaie picantă, melcii la gratar, în sos de piper negru sau faimoasa nucă de cocos Ben Tre.
 
 
Hanoi
 
Este capitala Vietnamului, un oraș cu un farmec romantic, un amestec unic de arhitectură colonială și precolonială, muzee istorice și culturale, spectacole locale, concerte și diverse temple și pagode. Dacă ajungi în acest oraș, nu rata: arhitectura colonială a cartierului francez, cartierul vechi cu catedrala Sf Iosif, mausoleul lui Ho Chi Min sau lacul Hoan Kiem, unde poți afla legenda broaștei țestoase. Templul Literaturii, este un alt loc care merită vizitat, în fața căruia se află scribi care îți pot scrie numele în caractere locale. Ieși seara pe străzile din Hanoi și ia pulsul orașului. Explorează bucătăria exotică locală, încearcă delicioasele și autenticele Pho, degustă “cafeaua cu ou”, o băutură unică și surprinzator de placută, care face parte din topul celor mai bune 10 băuturi din întreaga lume. Pierde-te prin fascinantul labirit de străzi din cartierul vechi, care este inima orașului Hanoi. Îți garantăm că, toate aceste lucruri te vor surprinde plăcut!
 
 
Cam atât despre Vietnam, în această primă parte. În partea a doua a articolului, vom vorbi despre alte locuri frumoase din Vietnam, care merită vizitate. Locuri precum: orașul Hue – fosta capitală a Vietnamului; My Son – ruinele străvechi hinduse; Tunelurile Cu Chi – săpate în timpul dominației franceze; Phu Quoc – paradisul tropical, Nha Trang – cel mai popular oraș din Vietnam, precum și despre 10 lucruri mai puțin cunoscute despre Vietnam. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta