Cum să te pregătești pentru zborul cu bebelușul tău

 

 

Pentru mulți prima experiență a unui zbor poate fi stresantă sau emoționantă. Dacă mai introduci în ecuație și un bebeluș, lucrurile se complică exponențial. Sunt multe aspecte ale călătoriei cu avionul pe care nu le poți anticipa și care pot transforma zborul de câteva ore într-un coșmar, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Tocmai de aceea ți-am pregătit câte sfaturi pentru zborul cu bebelușul tău.

 

 

La ce oră programezi zborul cu bebelușul tău

 

Ideal ar fi ca cel mic să doarmă pe toată durata zborului. Dacă zborul cu bebelușul tău se anunță a fi lung, încearcă să alegi cursa care se potrivește cu programul său de somn. Cel mai bine ar fi să călătorești pe timp de noapte, atunci când cel mic doarme. Astfel vei avea și tu liniște, dar și ceilalți pasageri.

 

Dacă ai doar câteva ore de petrecut în avion, poți să alegi o cursă care coincide cu programul de joacă al micuțului. Îți va fi mult mai ușor să-i distragi atenția de la zgomotul din jurul său. Dacă ești inspirat să pui în bagajul de mână și câteva jucării interesante, ai toate șansele unui zbor lipsit de ”incidente”.

 

 

 

 

Bilet și loc separat pentru zborul cu bebelușul tău

 

La unele companii aeriene copiii cu vârsta de până la 2 ani călătoresc gratuit. La altele au parte de reduceri substanțiale, mai ales dacă sunt ținuți în brațe de un părinte. Cu toate acestea este bine ca bebelușul tău să aibă biletul și locul său în avion. Îți va fi mult mai ușor să-l pui la culcare, să-i schimbi scutecele sau să te joci cu el.

 

Dacă zburați amândoi cu bebelușul încercați să rezervați locuri alăturate. Îți va fi mai ușor să-l dai soțului atunci când ai nevoie de o pauză, iar el va fi mai liniștit să vă aibă pe amândoi aproape. Dacă ești doar tu cu bebelușul, asigură-te ca rezervi locul de la geam și cel alăturat. Pe scaunul de la geam vei putea pune scaunul de mașină pentru copil, fără a încurca ceilalți pasageri. Dacă va fi nevoie să alăptezi, te vei putea întoarce cu spatele la scaunele de pe rândul vecin.

 

 

 

 

Lapte la decolare și aterizare

 

Decolarea sau aterizarea pot cauza disconfort în canalul auditiv, datorită diferenței de presiune. Este neplăcut și chiar dureros. Pentru a nu începe zborul cu beblușul tău într-un mod neplăcut este important să-i oferi puțin lapte atât la decolare, cât și la aterizare. Procesul de înghițire poate ameliora senzația neplăcută din urechi.

 

Dacă nu aveți lapte puteți folosi biberonul. Iar dacă bebelușul doarme în timpul ascensiunii sau coborârii, nu-l treziți.

 

 

 

 

Ce să pui în bagajul de mână

 

Jucării - Pune-i atât jucăriile preferate, cât și câteva noi, mai ales dacă aveți în față un zbor lung.

 

Gustări -  Dacă politica liniei aeriene nu-ți permite să iei la bord toată cantitatea de lapte de care ai nevoie, poți pregăti câteva sticle cu lapte praf și să rogi personalul să le umple cu apă fierbinte.

 

Scutece - Pregătește din timp câteva seturi pentru schimbat. Poți pune în pungi care se închid ermetic scutecul curat și câteva șervețele umede. Aceleași pungi le poți folosi pentru a depozita scutecul murdar.

 

Un schimb de haine - Nu strică să ai în bagajul de mână un schimb de haine atât pentru bebeluș, cât și pentru tine. În caz de urgență nu vei fi nevoită să-ți desfaci bagajul de cală în aeroport.

 

 

Suitcase baby
Câteva secrete

 

Dacă soliciți în prealabil, majoritatea companiilor aeriene îți pot oferi un coș pentru nou născuți. Coșulețul se fixează pe peretele din fața unor scaune care au spațiu mai mare în față. Ai așadar un dublu avantaj!

 

Unele companii aeriene oferă divertisment pentru cei mici. Aceste facilități pot consta în programe TV speciale, cărți de colorat sau mese speciale. Pentru zborurile deosebit de lungi poți beneficia de rezerve de lapte și scutece, o zonă specială pentru check-in și chiar personal dedicat pentru a-i ține pe cei mici ocupați.

 

Poți să vii cu căruciorul până la poarta de îmbarcare. Acolo poți ruga personalul să-l depoziteze în cabină. Dacă nu este loc va fi pus în cală și-l vei putea recupera împreună cu bagajul tău.

 

Încearcă să te îmbarci doar la final. Vei câștiga astfel timp prețios în care bebelușul tău nu se va plictisi.

 

 

 

 

Oricât te vei pregăti s-ar putea ca bebelușul tău să plângă. Este important ca în astfel de situații să nu-ți pierzi cumpătul. Dacă îți păstrezi calmul, îți va fi mai ușor să-l liniștești. Și nu uita: bebelușul tău nu-și poate cere scuze dacă îi deranjează pe ceilalți pasageri, dar tu o poți face pentru el. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasa un comentariu

Solicita oferta