Solicita o oferta
Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Oferte Circuit Israel 2022

Descopera cele mai frumoase orase ale lumii cu circuitele Filadelfia Turism. Calatoreste pe urmele Mantuitorului in Tel Aviv, Ierusalim sau Nazareth. Tara Sfanta cu locurile de acolo, atat de incarcate de istorie si religie, fascineaza pe oricine. Trebuie sa ajungi macar o data in viata in aceste locuri, vei ramane cu amintiri vesnice.

Citeste mai mult

Oferte Circuit Israel 2022


Descopera cele mai frumoase orase ale lumii cu circuitele Filadelfia Turism. Calatoreste pe urmele Mantuitorului in Tel Aviv, Ierusalim sau Nazareth. Tara Sfanta cu locurile de acolo, atat de incarcate de istorie si religie, fascineaza pe oricine. Trebuie sa ajungi macar o data in viata in aceste locuri, vei ramane cu amintiri vesnice.

„Ţara Sfântă” reprezintă pentru, orice creștin care o vizitează, un omagiu adus trecutului, o privire vie aruncată istoriei spiritualităţii noastre şi o destinaţie care îţi ascute pofta pentru amestecul de arhitectură antică şi modernă, dar şi pentru mirosul „colorat” al mirodeniilor din bazarurile sale.

Aproape orice pelerinaj în Țara Sfântă începe cu o scurtă vizită în Tel Aviv, capitala business a Israelului. Construit la sfârșitul secolului XIX, Tel Avivul este mai mult nou decât vechi, abundă de arhitectură modernă și are un ritm de viață extrem de alert.

Aproape fiecare restaurant sau cafenea este plină ochi de vizitatori, care vorbesc zgomotos, parcă în toate limbile lumii, și par detașați total de vacarmul de afară. Atracția orașului este însă de departe portul vechi în care bărcile se leagănă amețitor, în timp ce pe întinderea fină de nisip se plimbă în liniște oameni de toate etniile.

Dacă Tel Avivul are toate caracteristicile unei metropole moderne, atunci Ierusalimul este orașul care îți va încânta gusturile intelectuale prin contrastul dintre cele trei religii dominante. Într-o singură plimbare, vei vedea creştini rugându-se în linişte la Biserica Sfântului Mormânt, evrei murmurându-şi rugăciunile la Zidul Plângerii şi musulmani sărutând pământul la Moscheea Al Aqsa.

O călătorie în Ierusalim are însă, mai întâi de toate, o încărcătură spirituală, de aceea, fiecare creștin ajuns pe aceste pământuri reeditează Drumul Crucii până la Sfântul Mormânt, cu toate cele 14 opriri ale lui Hristos. Drumul spre locurile sfinte vă va duce și către Grădina Ghetsimani, locul în care Isus şi ucenicii săi s-au retras pentru rugăciune după Cina cea de Taină şi unde Iuda a comis trădarea.

Ierusalimul nu înseamnă însă numai spiritualitate şi multiculturalism, ci şi mărturia unei culturii antice, cel mai bine reprezentate de grandioasa construcţie a lui Irod, Citadela din Ierusalim, care găzduieşte astăzi muzeul de istorie al oraşului.

O oprire în Nazaret, locul unde a copilărit Isus, vă va deschide uşile timpului. Oraş tipic pentru Orientul Mijlociu, Nazaret este plin de animaţie şi exotism, fiind interesant şi pentru cei care nu vin aici în pelerinaj.

Experienţa turistică pe care o veți avea în Haifa va sta sub semnul dragostei la prima vedere, pentru că frumuseţea şi unicitatea templului Bahai şi a grădinilor sale, cu un design inspirat de religie, n-au lăsat nicio inimă împietrită de la creația sa încoace. Templul este o capodoperă arhitecturală în sine, în timp ce grădinile, ce-și trag inspirația din valurile mării, abundă în flori rare.

Nu în zadar acest ansamblu e numit de vizitatori „a opta minune a lumii”, o magică grădină a Edenului. Indiferent de vârstă sau religie, orice împătimit de călătorii nu poate să nu viziteze măcar o dată în viață țara de unde au pornit cele trei mari religii monoteiste ale lumii, locul în care valorile trecutului sunt amplificate de freamătul vieții cotidiene.

Bucătăria:

Mâncărurile în Israel sunt pe atât de diverse pe cât este și populația țării. Falafelul a fost declarată specialitate națională în Israel. Este o mâncare vegetariană compusă din năut cu multă salată care se servește în pită.

În general, alimentele se împart în Halavi (produse lactate: halav = lapte), basari (produse din carne sau obținute prin sacrificarea animalului: basar = carne) și parve (neutre: pâine, ouă, fructe, legume etc.).

La micul dejun se servesc de regulă lactate și produse neutre. S-ar putea să căutați un salam sau o șuncă și să nu găsiți, dar varietatea de halavi și parve va fi atât de mare, încât nu le veți sesiza lipsa. În niciun caz nu veți găsi carne de porc în meniul de hotel.

Cautarea nu a intors nici un rezultat!
Va rugam schimbati parametrii de cautare si incercati din nou!