Conditii generale de transport in regim Charter Autocar


CONDIȚII GENERALE DE TRANSPORT ÎN REGIM CHARTER - RUTIER DE PERSOANE


1. Toţi pasagerii au obligaţia de a respecta atât Condiţiile Generale de Transport Rutier de persoane, cât şi prevederile aflate în vigoare privind Legea Transporturilor din România şi a celorlalte state prin care pasagerii călătoresc.

2. Este obligatorie prezenţa călătorilor cu 30 minute înainte de plecare în scopul verificării actelor şi a îmbarcării. Întârzierea călătorilor la plecare nu va influenţa orarul deja stabilit. În cazul neprezentării călătorului la îmbarcare, locul său va trece în gestiunea personală a transportatorului.

3. Transportatorul se obligă să depună eforturi pentru a transporta călătorul şi bagajele în timp util. Orele indicate pe biletele de călătorie, tichete de rezervare, pliante sau alte materiale promoţionale nu sunt garantate şi nu fac parte din contractul de transport. Orarele pot suferi modificări fără preaviz.

4. Trecerile prin vămi condiţioneaza/pot influenţa orele de sosire, transportatorul nerăspunzând pentru eventualele întârzieri la sosire. De asemenea, întârzierile pot fi cauzate şi de diferiţi factori externi şi independenţi de voinţa transportatorului, cum ar fi: drumuri în lucru, şosele supra aglomerate, accidente, etc. pentru care transportatorul nu îşi asumă responsabilitatea.

5. Transportatorul se obliga ca in situatia in care vehiculele cu care transporta calatorii sunt imobilizate pe traseu , sa asigure preluarea calatorilor transportati in termen de maxim 3 ore in judet, 5 ore in tara si 16 ore in cazul transporturilor rutiere in trafic international.

6. Documentele de trecere a vămilor (necorespunzătoare sau incomplete) vor fi răspunderea directă şi exclusivă a călătorului. Transportatorul nu-şi asumă responsabilitatea pentru situaţiile de acest gen. Transportatorul poate refuza îmbarcarea calatorului in cazul in care acesta nu are documentele necesare calatoriei valabile, corecte si complete.

7. Pasagerul este obligat să se informeze şi să respecte legislaţia în vigoare cu privire la greutatea şi conţinutul bagajelor, inclusiv răspunderea vamală, pentru care transportatorul nu-şi asumă nici o responsabilitate. In pretul biletului este inclusa o greutate a bagajului de 40 de kg; orice depasire a greutatii maxime de 40 de kg/bagaj/calator se taxeaza suplimentar la imbarcare conform tarifelor existente la data imbarcarii. Neplata taxei suplimentare da dreptul transportatorului de a nu permite imbarcarea.

Agentia si transportatorul nu raspund in niciun fel de pierderea sau deteriorarea bagajelor Pasagerului pe parcursul calatoriei. Pasagerul este unicul responsabil pentru continutul bagajelor sale in fata controlului vamal, societatea transportatoare neavand obligatia de a astepta efectuarea controlului vamal sau a formalitatilor cauzate de: transportul marfurilor supuse regimului vamal, transportul substantelor inflamabile, stupefiante, explozive, etc.

9. Biletele de călătorie sunt nominale, acestea neputând fi transmise altei persoane şi trebuie să fie prezentate la cererea atât a autorităţilor, cât şi a personalului companiei.

10. In cazul achitarii unui bilet dus-intors, calatorul are obligatia de a
anunta agentia despre eventualele modificari privind intoarcerea sa, cu cel putin 5 zile inainte de data de intoarcere. In caz contrar, neprezentarea se considera anulare si se aplica prevederile de la pct. 2.

11. Călătorul are obligaţia să numere filele biletului la momentul cumpărării sau returnării după efectuarea controlului, în caz contrar firma nu-şi asumă responsabilitatea. Detaşarea cupoanelor din bilet se face de către personalul abilitat al firmei de transport. Cupoanele desprinse necorespunzător vor conţine o menţiune în acest sens.

12. Locul înscris pe bilet este orientativ.

13. Tariful biletelor de călătorie nu include asigurarea medicală, iar informaţii complete privind tarifele, ofertele, reducerile şi facilităţile acordate de către tranportator se pot obţine în oricare din agenţiile societăţii sau de la agenţiile partenere.

14. Nu va fi posibilă înlocuirea biletelor de călătorie pierdute, distruse sau furate. Nu se vor emite duplicate, iar în acest caz pasagerul nu poate fi despăgubit.

15. Confirmarea rezervarilor pentru biletele curselor charter se efectueaza doar in baza avansului de minim 30% din contravaloarea biletului find dovada ca, clientul a fost informat si a fost deacord cu conditiile de calatorie puse la dispozitie de catre agentie si a confirmat rezervarea/emiterea biletului de calatorie. Plata integrala se va achita cu cel putin 21 zile inainte de data calatoriei.

16. Modificari/anulari:

o Modificarea numelui este posibila contra unei taxe suplimentare ce se va transmite punctual.

o Calatorul poate anula rezervarea oricand respectand conditiile de anulare, astfel: 30% cu pana la 22 zile inainte de plecare
100% cu 21 zile inainte de data calatoriei

17. Transportatorul/ organizatorul îşi rezervă dreptul de a face modificări la tarifele şi graficele de circulaţie.

18. Cererile de returnare, despăgubire şi/sau reclamaţiile privind călătoria efectuată (exceptând cele pentru bagajele pierdute) se vor depune în scris la agenţia de unde s-a achiziţionat biletul de călătorie, într-un interval de maxim 5 zile de la data plecării înscrisă pe bilet, reclamaţiile ulterioare nu se vor lua în considerare. Orice restituire se acordă numai titularului de bilet. Călătorul nu poate primi mai mult de 100% din valoarea biletului indiferent de motivele invocate.

19. Nu se asigură despăgubiri pentru bagajele de mână deteriorate sau pierdute (doar în cazul în care vinovaţia transportatorului se poate dovedi). Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii se recomandă deţinerea unei asigurări pentru bagaje.

20. Nu este permis transportul animalelor.

21. Transportatorul nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care pasagerii nu respectă prevederile din Condiţiile Generale deTransport.

22. Prezentele conditii generale de transportator sunt valabile la data emiterii biletului de calatorie.

23. Prin achizitionarea biletului, calatorii, declara ca au luat cunostinta de toate aceste conditii si sunt de acord cu respectarea acestora.

24. Conditiile de calatorie se regasesc afisate in agentiile cu care organizatorul sau transportatorul are contract incheiat si pe peginile web ale acetora.

 

Solicita oferta