Grup 1 Lufthansa 31.03.2023 = sold out! Grup 2 Turkish Airlines 02.04.2023 = in formare! Traditie neatinsa si modern la inaltime Tokyo – Kamakura – Yokohama – Kyoto – Nara – Osaka – Hiroshima – Miyajima – Hakone Incursiune in minunata cultura japoneza. Vom descoperi spiritul nipon – exemplu de civilizatie, dezvoltare, istorie si traditii deopotriva. Vom vizita obiective turistice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, ne vom plimba pe strazile celebre si pline de istorie si vom savura delicioasele preparate japoneze. Principalele obiective vizitate si monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul Imperial Plaza (square), Castelul Osaka, Templul Sanjusangendo, Castelul Nijo, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Templul Ryoanji, Padurea de Bambus Sagano, Altarul Shinto Fushimi Inari, Templul Kiyomizu, Templul Todaiji (Marele Buddha), Nara Deer Park – orasul caprioarelor, Parcul Memorial al Pacii Hiroshima, Muzeul Hiroshima, Domul Bombei Atomice Hiroshima, Altarul Itsukushima, Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu, Templul Hase, Templul Kotokuin (Marele Buddha), Templul Sensoji;

Descriere Program

Japonia este ultimul imperiu din lume  cu statut de monarhie constitutionala, avand aproximativ 127 milioane de locuitori. Capitala tarii este Tokyo, cea mai populata zona metropolitana din lume, fiind considerat si unul dintre cele mai moderne orase.
Tara este constituita din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido si peste 4100 de mici insule situate pe coasta est-asiatica a Pacificului de Nord. Relieful este variat, de tip insular, cu caracter vulcanic si bogat in vegetatie, mai ales in zonele montane. Muntele Fuji este unul dintre cei mai faimosi munti din lume, fiind venerat ca un munte sacru si considerat un simbol national (patrimoniu UNESCO). Acestuia i se alatura alti masivi muntosi, unii chiar vulcani in activitate cum ar fi  Sakurajima din Kyushu. Relief de campie se gaseste doar la nord de Tokyo, fiind zona agricola prin excelenta. Orasele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto si Osaka.

Ziua 1 (02.04.2023) Bucuresti – Istanbul – Tokyo Narita
La ora 06:00 dimineata prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa TK 1044, compania Turkish Airlines spre Istanbul. Decolare din Bucuresti la 09:35, sosire in Istanbul la 11:00. In continuare, ne vom imbarca din Istanbul pe zborul TK 50, decolare la ora 15:50 cu destinatie finala Tokyo Narita.

Ziua 2 (03.04.2023) Tokyo
Sosire in Tokyo dimineata, la ora 09:25. La ora 10:25 ne vom intalni cu ghidul local si vom pleca in turul orasului Tokyo – capitala Japoniei, cel mai important centru economic si cultural, cu un intens caracter modern si in deplina armonie cu obiectivele si atractiile turistice. Vom vizita Imperial Palace Plaza (Double Bridge), Tokyo Tower si ne vom plimba prin Ginza – cel mai spectaculos si exclusivist cartier din Tokyo.
Cazare la hotel Monterey Ginza 4* (foarte bine 8.2).

Ziua 3 (04.04.2023) Tokyo – Kamakura – Yokohama – Tokyo
Mic dejun. La ora 08:00 vom pleca cu autocarul spre Kamakura si Yokohama. Kamakura este un oras superb, inconjurat de munti, paduri si mare, localizat intre Yokohama si Tokyo si a fost prima capitala a Japoniei. A cunoscut o perioada infloritoare intre secolele XII – XIV, perioada ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen din China. Vom vizita Sanctuarul shinto Tsurugaoka Hachimangu – fost centru spiritual si politic al noii capitale, fondat in 1063 de catre primul Shogun. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, Zeul protector al familiei Minamoto si al samurailor in general. La ora 11:15 vom merge pe Kamakura Komachi, o strada moderna intr-un oras antic care ofera un mix incredibil de istorie si cultura. Dupa pauza de pranz vom continua vizita la Templul Hase care dateaza din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o gradina spectaculoasa, de unde se poate vedea panorama superba asupra orasului Kamakura si a Marii. In continuare vom vizita Statuia Marelui Buddha la Templul Kotokuin - simbol al orasului, turnat in 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est. La ora 15:00 vom pleca spre Yokohama. Vom vizita Minato Mirai, denumit Portul Viitorului si zona turistica de pe malul oceanului cu numeroase optiuni de petrecere a timpului liber.
Cazare la hotel Monterey Ginza 4* (foarte bine 8.2) https://www.hotelmonterey.co.jp/en/ginza/ sau similar.

Ziua 4 (05.04.2023) Tokyo – Kyoto
Mic dejun. Dimineata la 08:15 trimitem bagajele prin curier rapid la Kyoto (1 bagaj/persoana). La ora 08:30 transfer cu autocarul la Gara din Tokyo pentru a lua trenul de mare viteza Bullet Train (Nozomi 219) cu destinatia Kyoto. La 12:15 sosim in Kyoto si vom pleca in tur de oras cu autocarul unde vom vizita Piata Nishiki (Nishiki Market) – renumita ca fiind bucataria orasului Kyoto - piata cu o foarte mare varietate de specialitati culinare si cu o istorie bogata, avand primul magazin deschis in anul 1310. Multe dintre magazine au rezistat in timp, fiind administrate de aceleasi familii, din generatie in generatie. In continuare vom vizita Castelul Nijo - fosta resedinta a shogunului Tokugawa Ieyasu (patrimoniu UNESCO) si Templul Sanjusangendo. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* (foarte bine 8.5) https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e (sau similar).

Ziua 5 (06.04.2023) Kyoto
Mic dejun. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur) (patrimoniu UNESCO), actualmente templu ZEN, Templul Ryoanji cu cea mai frumoasa gradina de pietre ZEN (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu datorita gradinii de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN din ramura rinzai, bazele fiind puse in 1190 de preotul Ensai. La 12:45 vom merge in Padurea de Bambus Sagano. In Japonia, bambusul are o semnificatie foarte puternica, acesta reprezinta bariera impotriva fortelor malefice, din acest motiv mai multe temple sunt inconjurate de paduri de bambus. In China este considerat simbolul longevitatii iar in India simbolul prieteniei. Sunetul natural meditativ al fosnetului Padurii este atat de minunat incat a fost ales si inregistrat de catre autoritati in top “100 de sunete din Japonia”. Vom avea pauza de pranz pana la 15:00 in Arashiyama – zona renumita pentru peisaje superbe. La ora 16:00 vom fi invitati sa descoperim spiritul si cultura japoneza in forma pura, participand la Samurai Kembu Theater – un spectacol deosebit cu lectii si demonstratii cu sabii Katana (costumatia nu este inclusa). Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* (foarte bine 8.5) https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e (sau similar).

Ziua 6 (07.04.2023) Kyoto
Mic dejun. La ora 09:30 plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita faimosul altar Shinto Fushimi Inari Shrine, Templul Kiyomizu – templul apei pure, inscris in patrimoniul mondial UNESCO si ne vom plimba pe si ne vom plimba pe stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka. La ora 15:15 vom participa la Ceremonia Ceaiului – un ritual traditional japonez inspirat din budismul Zen prin care ceaiul este preparat in cadrul unei ceremonii de catre o persoana initiata si este servit oaspetilor. Aceasta ceremonie are o semnificatie foarte puternica in cultura japoneza. Dupa Ceremonia Ceaiului vom merge in Gion – cel mai renumit cartier al gheiselor si Ponto-cho – una dintre cele mai bune zone de luat masa din Kyoto unde vom avea cina traditionala inclusa.  Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* (foarte bine 8.5) https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e (sau similar).

Ziua 7 (08.04.2023) Kyoto – Nara – Osaka
Mic dejun. La ora 09:15 plecam spre Nara unde vom avea tur de oras si vom vizita Templul Todaiji – cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Parcul Nara (Nara Deer Park) – renumit ca fiind orasul caprioarelor, cu peste 1200 de caprioare intr-o comuniune deplina cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinitatilor shintoiste din primele generatii. Nara este fosta capitala (din anul 710) a Japoniei. La ora 12:00 vom pleca spre Osaka unde vom avea pauza de pranz in cartierul exclusivist Dotonbori. Cazare la hotel Hotel Elsereine Osaka 4* (foarte bine 8.4) https://hotel-34014.business.site sau similar.

Ziua 8 (09.04.2023) Osaka – Hiroshima
Mic dejun. Dimineata trimitem bagajele prin curier rapid din Osaka la Tokyo (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana pentru 2 nopti in Hiroshima. La ora 09:45 vom pleca cu autocarul in turul orasului Osaka unde vom vizita Castelul Osaka – simbol al culturii si istoriei orasului. Dupa vizita castelului vom continua turul, vizitand Piata Kuromon (Kouromon Market). Osaka este situat in regiunea Kansai din principala insula a Japoniei – Honshu, pe malul raului Yodo si este al doilea mare oras din Japonia, dupa Tokyo. Dupa-amiaza vom pleca spre gara Shin Osaka de unde vom lua trenul de mare viteza Bullet Train (Nozomi 31) spre Hiroshima cu sosire la ora 16:00. La sosire vom avea transfer cu autocarul la hotel. Cazare la hotel Hotel Vista Hiroshima 3* (fabulous 8.8) https://hiroshima.hotel-vista.jp/en/ sau similar.

Ziua 09 (10.04.2023) Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Mic dejun. La ora 09:00 plecam in tur de oras cu autocarul in Hiroshima si Miyajima. Hiroshima este un oras situat in Sud-Vestul Insulei Honshu, in centrul Golfului Hiroshima. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat un punct militar strategic in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pe 6 august 1945 fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind distrus in intregime. In 1949, Hiroshima a fost declarata "Altarul International al Pacii" si in fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si a armelor nucleare. Vom vizita Muzeul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii si Domul Bombei Atomice. La ora 11:30 vom pleca spre Miyajimaguchi iar dupa o plimbare relaxanta prin Portul Miyajimaguchi luam ferryboat-ul pana la Insula Miyajima, unde vom vizita Sanctuarul shintoist Itsukushima cu poarta simbolica a shintoismului, construita in largul insulei, care in timpul fluxului, inconjurata de ape, ofera o imagine ireala si unica. Dupa vizita vom avea timp liber iar la 16:40 vom lua ferryboat-ul inapoi spre Miyajimaguchi si autocarul pana la hotel in Hiroshima. Cazare la hotel Hotel Vista Hiroshima 3* (fabulous 8.8) https://hiroshima.hotel-vista.jp/en/ sau similar.

Ziua 10 (11.04.2023) Hiroshima – Tokyo
Mic dejun. La ora 09:45 vom avea transfer cu autocarul catre gara Hiroshima de unde vom lua trenul de mare viteza Bullet Train (Nozomi 16) spre Tokyo. Dupa sosirea in Tokyo, vom avea transfer cu autocarul la hotel la ora 14:45 si vom avea timp liber pana seara.
Cazare la hotel Monterey Ginza 4* (foarte bine 8.2) https://www.hotelmonterey.co.jp/en/ginza/ sau similar.

Ziua 11 (12.04.2023) Tokyo – Hakone – Tokyo
Mic dejun. La ora 07:30 plecam spre Hakone cu autocarul. Daca vremea va permite vom face ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake pentru admirarea Muntelui Fuji si a Lacului Ashi. La ora 11:55 avem croaziera pe Lacul Ashi, la poalele Muntelui Fuji. Zona este renumita pentru peisajul feeric si pentru apele deosebit de sulfuroase in care se fierb celebrele oua negre. Se spune ca daca mananci un ou negru viata ti se va prelungi cu 7 ani. La ora 12:30 vom pleca spre Gotemba, unde vom avea si pauza de pranz. Aici gasim Gotemba Premium Outlets – cel mai renumit Mall de tip outlet cu peste 200 de magazine, localizat la baza Muntelui Fuji. La 15:30 plecam spre Oshino Hakkai – un sat micut, localizat intr-un cadru feeric, ideal pentru relaxare. Cuvantul Hakkai inseamna „opt mari”, care se refera la cele opt piscine naturale rezultate in urma eruptiilor istorice si activitatii vulcanice intense, acestea fiind principala atractie in Oshino Hakkai.
Cazare la hotel Monterey Ginza 4* (foarte bine 8.2) https://www.hotelmonterey.co.jp/en/ginza/ sau similar.

Ziua 12 (13.04.2023) Tokyo Haneda – Istanbul – Bucuresti
Mic dejun. La ora 10:30 plecam in tur de oras cu autocarul in Tokyo unde vom vizita fosta piata de peste Tsukiji – renumita ca “Orasul Mancarii” unde vom gasi diverse feluri de mancare traditionala japoneza si cel mai proaspat peste. Fosta piata, veche de peste de 85 ani a fost cea mai mare piata de peste din lume si tocmai si-a mutat activitatea in Odaiba (Toyosu) in anul 2018. La 12:50 vom pleca intr-o frumoasa croaziera pe Raul Sumida (in functie de disponibilitate). Ajungem in Odaiba unde vom avea pauza pentru pranz, iar dupa amiaza vom merge in Asakusa si vom vizita Templul Sensoji si ne vom plimba prin cartierul exclusivist Shibuya. La ora 18:15 vom fi preluati pentru transfer la Aeroportul Haneda, unde vom face check-in pentru imbarcare pe zborul de retur TK 199 Tokyo Haneda-Istanbul, compania Turkish Airlines, cu decolare la ora 22:05 si sosire in Istanbul la ora 05:15 (+1). In continuare ne vom imbarca pe zborul TK 1043 Istanbul-Bucuresti Otopeni, cu decolare la ora 07:00 si sosire la ora 08:15.


Inscriere

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 28 Februarie 2023.


Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 30 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 30 de persoane tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea tarifului se va face pana la data de 28.02.2023, astfel: Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful se majoreaza cu 245 EURO/persoana, pentru grup de 20-24 de persoane cu 390 EURO/persoana, fara posibilitatea ca turistii inscrisi sa se retraga. Pentru un numar mai mic de 20 de participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare, in functie de disponibilitatile la avion si cazare, si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Important: In contexul pandemic generat de virusul SARS-CoV-2, in cazul in care la data emiterii biletelor de avion sau la data plecarii accesul in Japonia va fi restrictionat sau programul nu se va putea desfasura in conditii optime, agentia organizatoare isi rezerva dreptul sa reprogrameze excursia, cu informare prealabila a turistilor.
Partaj in dubla: Pentru inscrierea unei singure persoane recomandam rezervarea unei camera single dar putem sa deschidem si partaj in camera dubla. Acest lucru inseamna ca 2 persoane de acelasi gen care calatoresc neinsotite sunt dispuse sa imparta aceeasi camera. In cazul deschiderii partajului, daca nu se va gasi a doua persoana pana la data de 28.02.2023, prima persoana va achita suplimentul de camera single.

ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.


Informatii Utile

•    Trebuie sa va prezentati in aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
•    Din motive generate de epidemia SARS-COV 2, independent de vointa agentiei organizatoare, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii (limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale).
•    Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3712


Informatii referitoare la Covid 19

Toate persoanele care calatoresc in Japonia (pentru scurta sau lunga sedere) si prezinta la imbarcare si la intrarea in Japonia un certificat de vaccinare completa pentru COVID-19 (minim 3 doze de vaccin), acceptat de catre autoritatile japoneze, NU mai trebuie sa prezinte certificatul testului PCR negativ pentru COVID-19. Informatii privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca certificatul de vaccinare acceptat de autoritatile japoneze pot fi consultate accesand pagina de internet: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/border_vaccine.html
Persoanele care calatoresc din Romania in Japonia si nu detin un certificat de vaccinare completa pentru COVID-19, acceptat de catre autoritatile japoneze, au obligatia de a prezenta, la imbarcare si pe aeroportul de sosire, certificatul testului PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 ore inainte de plecarea din Romania.
ATENTIE! Autoritatile japoneze accepta doar un anumit certificat de test negativ pentru COVID-19.
Clinici din Romania care elibereaza acest tip de certificat PCR:
•    Clinica SANTE, tel. 0376-448-099, diverse locatii, https://clinica-sante.ro
•    SYNLAB, tel. 021-9087, diverse locatii, www.synlab.ro
•    Complet Medical, tel. 021-9346, diverse locatii, https://www.completmedical.ro
•    Clinica Provita Cuza Voda (Bucuresti), 021-9432, https://www.centrul-provita.ro
•    Clinica Domnita Chiajna (Ilfov), tel. 031-9777, https://www.clinicadomnitachiajna.ro
•    IOWEMED Constanta, tel. 0241-962, https://www.iowemed.ro
•    Lumisan Iasi, tel. 0332-802755, http://www.lumisan.ro/index.html

Informatii privind masurile adoptate de catre autoritatile japoneze in contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate si pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html
Persoanele care calatoresc in Japonia au obligatia sa-si instaleze (inaintea intrarii in Japonia) aplicatia MySOS pe telefonul mobil. (Este important ca telefonul mobil sa aiba conexiune la internet si sa functioneze in retelele de telefonie mobila din Japonia! Aplicatia MySOS permite utilizatorului sa se inregistreze pentru procedura Fast Track, care-i va fluidiza formalitatile de intrare in Japonia. Informatii detaliate si procedura de instalare a aplicatiei MySOS pot fi consultate accesand pagina de internet dedicata: https://www.hco.mhlw.go.jp/fasttrack/en/


Conditii de intrare si regim de sedere

Incepand cu data de 11 octombrie 2022 cetatenii romani pot calatori in Japonia in scop turistic fara viza, pentru sederi de maxim 90 de zile.
Atentie! In conformitate cu legislatia japoneza, detinerea unei vize nu garanteaza si permiterea intrarii si sederii in Japonia. Permiterea intrarii si perioada de sedere sunt hotarate de autoritatile japoneze in momentul prezentarii la punctul de trecere a frontierei.  Permisul de sedere pe teritoriul nipon este acordat de Biroul de Imigrari care are competenta in zona in care locuieste solicitantul, iar schimbarea statutului de rezidenta este permisa numai cu acordul acestuia.

•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor intra in responsabilitatea agentiei intermediare / a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare inainte de emiterea biletelor de avion se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
•    Tipul de camera se solicita la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. In Japonia majoritate camerelor de doua persoane sunt de tip twin (cu paturi separate). Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
•    Unii hotelieri solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex. mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
•    Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre autoritatile abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
•    Asigurati-va ca aveti pasaport turistic simplu electronic (exclus temporar) valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara;
•    Este recomandata tinuta decenta atat la servirea meselor cat si pe toata durata programului. Pentru domni se recomanda pantaloni lungi si incaltaminte inchisa (nu pantaloni scurti si papuci/sandale) iar pentru doamne se recomanda tinuta eleganta;
•    Mini croazierele in Tokyo si Hakone si ascensiunea cu telecabina se realizeaza doar in situatia in care conditiile meteo sunt favorabile;
•    Va recomandam sa aveti in bagaj si haine calduroase si pelerine de ploaie.


Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana si o limba straina internationala. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program.


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Transportul local pe durata desfasurarii programului se va realiza cu autocarul si cu trenul.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.


Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omnasig, cu seria I56592, valabila pana in data de 02.01.2023 (urmand a fi reinnoita dupa expirare).


Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;


Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 40% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 40% - se plateste cu 30 zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala
 
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;
- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49 zile – 31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;


Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.


Date generale despre documentele de calatorie

Este obligatoriu pasaport simplu electronic cu o perioada de valabilitate de minim 6 luni la data intoarcerii in tara. NU este acceptat pasaportul temporar. Obligatoriu trebuie sa prezentati la intrarea in Japonia pasaportul cu cel putin o pagina libera, biletul de avion si programul de vizite in vederea completarii formularului "embarkation card" care se distribuie in avion inainte de aterizarea in Japonia. Pentru mai multa siguranta si pentru a trece usor de controlul de la granita va recomandam sa aveti un set minim de documente asupra dumneavoastra cu care sa puteti dovedi la frontiera, daca vi se cer, scopul si durata sederii in Japonia, locul de cazare si mijloacele de intretinere.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copiii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•  Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
1. Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2. Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro .
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
Daca la momentul calatoriei accesul in Japonia va fi conditionat de vaccinul impotriva Covid-19, conform masurilor de preventie si dispozitiilor legale din Japonia, agentia organizatoare nu va fi raspunzatoare fata de turistii nevaccinati.


Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:

FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI.

Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.

Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.
Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

vezi mai multe

Zbor Turkish Airlines Bucuresti-Istanbul-Tokyo Narita / Tokyo Haneda-Istanbul-Bucuresti;

Insotitor roman de grup pe toata durata programului si ghid local vorbitor de limba engleza;

Tururi de oras in Osaka, Nara, Kyoto, Hiroshima, Miyajima, Hakone, Kamakura, Yokohama, Tokyo;

Transferuri cu autocarul pe toata durata programului;

Tren de mare viteza pe rutele Tokyo-Kyoto, Osaka-Hiroshima, Hiroshima-Tokyo

Transfer bagaje Tokyo-Kyoto si Osaka-Tokyo

10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri excelent cotate + 1 cina traditionala, astfel:

- 4 nopti in Tokyo la Hotel Monterey Ginza 4* (sau similar)

- 3 nopti in Kyoto la Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* (sau similar)

- 1 noapte in Osaka la Hotel Elsereine Osaka 4* (sau similar)

- 2 nopti in Hiroshima la Hotel Vista Hiroshima 3* (sau similar)

Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO

Experiente autentice incluse in program:

- 1 cina cu specific japonez

- Ceremonia ceaiului – ritual de initiere in prepararea si servirea ceaiului

- Vizita Nishiki Market

- Samurai Kembu Theater

- Croaziere pe Lacul Ashi si pe Raul Sumida

- Ascensiune cu telecabina pe Muntele Komagatake

Tren local Hiroshima-Miyajimaguchi-Hiroshima

Ferryboat spre Insula Myajima

Taxele de aeroport

Bacsis pentru ghizi locali si soferi

vezi mai multe

Alte excursii sau vizite decat cele mentionate in program

Asigurare Medicala si STORNO cu acoperire covid

Test RT-PCR Covid daca va fi necesar pentru calatorie in Japonia

Supliment demipensiune (optional, pachet 9 cine fara bauturi) = 380 Euro/persoana. Se ofera la cerere si se achita la inscriere. Cinele se vor servi la restaurantele hotelurilor sau la restaurante locale din apropierea hotelurilor.

Cheltuieli personale

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre JAPONIA Aprilie 2023 – SPECTACOLUL FLORII DE CIRES, Toate locatiile, Japonia

Solicita oferta